choose your language

sábado, 2 de noviembre de 2013

6ª SETMANA DEL CÒMIC DE TARRAGONA: Jornades d'estudi de l'Art seqüencial


Del 17 al 24 de noviembre vuelve la Setmana del còmic de Tarragona en su 6ªedición!
Los eventos, (conferencias, exposiciones, proyecciones), como siempre, tendrán lugar en el centre cultural del Pallol (plaça del Pallol).

"Ghost in the Shell", una de las películas que serán proyectadas
en el ciclo de cine y cómic de David Badia.

Este año, entre muchos otros invitados, contaremos con la presencia del mayor historiador del cómic de este país, Toni Guiral, que hablará del "tebeo" de superhéroes en España.

Antoni Guiral

En el apartado de dibujantes invitados nos visitan Ricard Soler para contarnos su experiencia como trabajador de los míticos estudios Bruguera allá por los 70, y l'AVI para rememorar el nacimiento de la revista precursora de "El Jueves", hablamos naturalmente de "El Papus", cuya redacción en Barcelona sufrió un atentado en el año 1977.tira de Ricard Soler en la revista satírica
"La Quera"

L'avi-autorretrato

El dibujante "vallenc" Lluis Albert nos hablará de su vida y obra en la decana revista "Cavall Fort"

"Roc Roca"-Lluis Albert
Portada del gran "CESC" para la revista "Cavall Fort"

Ilustración de Txomin Medrano para el proyecto "plegats"
de Ménsula editors.


Este año también habrá presentación editorial, de la mano de los chicos de "MENSULA" que traerán recién sacados del horno sus 3 últimos "plegats" en presencia de los respectivos autores, entre los cuales tengo el honor de incluirme con el pequeño cuento ilustrado "La sombra de la luz"

una paginita de "La sombra de la luz"

Y naturalmente muchos otros contenidos de mano de los deliropolitanos DOC, Sarlé, Prades, Badia...no faltarán a la cita los debates sobre lo bueno y malo del manga o la obra y milagros del mismísmo Frank Frazetta.

Frazetta

Así que os esperamos allá, entre bonitas e interactivas exposiciones comisariadas por el gran Ramón Sarlé y mucho, muchísimo amor por este ARTE SUPREMO que es el ARTE SECUENCIAL!
Os dejo con otras imágenes de más protagonistas de esta "6ª setmana del còmic de Tarragona: Jornades d'estudi de l'Art seqüencial", cuya imagen oficial como habéis comprobado va firmada por nuestro ilustrador de mayor proyección internacional, el gran Francesc Capdevila MAX
AH! y adjunto el programa íntegro, para que no tengáis excusa, a la espera de la actualización de la web oficial.
Saludos entintados!


 Ghost World
Ghost world

Ghost in the Shell
Dark Knight

"Fuego y Hielo"-Frazetta

"Una historia de violencia"

La época dorada de Bruguera


6ª Setmana del Còmic,  Tarragona 2013

Del 17 al 24 de Novembre a l'Antiga Audiència


Exposició:  “Amb el Còmic poca broma!”

Centre Cultural El Pallol, Antiga Audiència.

                   (Juntament amb l’exposició hi haurà els panells per fer-se fotos i el còmic                          

                    en viu)

                     Es podrà visitar des del 17 al 24 de Novembre.


Cinema:  Cicle de produccions cinematogràfiques que adapten personatges, s'inspiren en històries, utilitzen llenguatge narratiu o estètica de còmic.
Cada pel.lícula serà precedida per un breu comentari que tractarà el vincle entre els dos arts seqüencials.


Diumenge 17 de Novembre:


17:30h Inauguracó de l'exposició

18:00h Conferència.  “Cómics de superherois en España, una curiosa historia”, a càrrec de Antoni Guiral. L'historiador més important de còmic a nivel nacional ens parlarà dels aspectes editorials  altres curiositats dels còmic de superherois publicas a Espanya al segle XX fins enguany.19:00 h :  Cinema. “GhostWorld” Presentat per D. Badia. Icona del còmic underground portada hàbilment a la gran pantalla amb un Steve Buscemi estelar.

Majors de 13, 111 minuts


Dilluns 18 de Novembre

19:00 h :  Conferència.  Bruguera i El Papus   a càrrec de Ricard Solé i l’Avi. Ricard Soler,dibuixant als mítics estudis de Bruguera finals dels 60 principis dels 70 ens parlarà de com era realment viure i treballar en aquest lloc del que tantes llegendes han sortit.

                     El dibuixant L'AVI, cofundador de la mítica revista satírica"el Papus", precursora de"el Jueves", ens parlarà de les turbulències polítiques d'aquells temps, i de l'atemptat feixista que va patir la redacció a Barcelona.

                    


Dimarts 19 de Novembre

18:30 h :  Conferència.  Convivint amb el manga” a càrrec de R. Sarlé ens parlarà de l'irrupció del mercat del manga. les seves particularitats i efectes secundaris respecte a la convivència amb el còmic europeu i americà en una conferència debat interactiva entre tots els presents.

19:30 h :  Cinema.  Ghost in the Shell  presentat per D. Badia Obra fundacional, junt amb Akira,  de l'anime sci-fi, en la seva vessant cyberpunk.

Majors de 18, 82 minuts


Dimecres 20 de Novembre:

19:00 h :  Cinema.  TheDarkKnight   presentat per D. Badia El cim creatiu de la trilogia Batman dirigida per Nolan, amb un Joker que fa oblidar el de Nicholson. Majors de 12, 152 minuts


Dijous 21 de Novembre

18:30 h : Presentació dels nous llibrets” “plegats a càrrec de Mensulaeditorial. Els dissenyadors gràfics de Mensula presenten els seus 3 darrers llibrets plegables, dedicats aquesta vegada al món del còmic, amb presènca dels seus respectius autors entre els quals "Elchicotriste" amb la historia "La sombra de la luz"

19:30 h  :  Cinema.  FireandIce” presentat per D. Badia. Els dibuixos de fantasia de Frank Frazetta en moviment.

Tots els públics, 82 minuts


Divendres 22 de Novembre

19:00 h : Conferència: “Frank Frazzeta” a càrrec de Hugo Prades. l'il·lustrador Hugo Prades ens parlarà del mític autor americà Frank Frazzetta, autor present també aquest any en el cicle de projeccions a través de la pel.licula "Fire and Ice".

                    

Dissabte 23 de Novembre

18:00h: "Roc Roca:un còmic en català"a càrrec de Lluis Albert, dibuixant de la revista Cavall Fort. 

L'autor explica quin és el procés que segueix per fer un còmic, des de

la concepció dels personatges i la trama fins a la publicació a la

revista Cavall Fort. El veterà dibuixant de Valls Lluis Albert col·laborador de la reconeguda revista infantil "Cavall Fort", vindrà a parlar-nos de les particularitats d'aquella publicació i la seva trajectòria artística dins la mateixa.


19:00 h : Cinema.  Una història de violència” presentat per D. Badia Una dura novel.la gràfica portada amb elegància al cinema per Cronenberg.

Majors de 18 anys, 98 minutsNo hay comentarios:

Publicar un comentario